Takuuehdot

Sisältö

Turvallisuus ohjeita ja Takuuehdot

Yleiset turvallisuus- ja käyttöhjeet

Polkupyöräsi on suunniteltu ja tehty laadukkaista useista komponenteista, joten tutustu tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin käytät pyörää. Ennen lähtöäsi julkisille pyörä- tai muille reiteille saatika maantielle, suosittelemme vahvasti sitä, että harjoittelet turvallista ajoa rauhallisessa ympäristössä, esimerkiksi autiolla parkkipaikalla tai vastaavassa paikassa.

Kunnioita muista liikkujia ja liikennesääntöjä

Noudata aina kaikkia lakeja liikkuessasi XBIKE pyörällä. On hyvä ymmärtää, että polkupyörällä liikkuja voi loukkaantua pahastikin tai jopa kuolla törmätessään esimerkiksi auton kanssa. Vastaavasti polkupyörällä ajaessa voi vahingoittaa kävelijöitä tai muita tiellä liikkujia. Pysy aina valppaana liikenteessä ja huolehdi siitä, että sinulla on oikea tilannenopeus.

Suojaa pääsi!

Laadukas, määräykset täyttävä kypärä voi estää aivovammoja ja muita vakavia loukkaantumisia. Käytä aina kypärää ajaessasi XBIKE polkupyörää!

Huolto varotoimenpiteet

Älä huolla itse polkupyörääsi, jos et todellakaan tiedä mitä olet tekemässä. Opiskele huoltotoimenpiteitä joko kirjoista, kursseilta tai internetistä. Ole varovainen työkalujen kanssa.

Tätä ohjekirjaa on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä muiden ohjekirjojemme kanssa. Ohjekirjat löytyvät kotisivuiltamme.

Tässä ohjekirjassa VAROITUS sana tarkoittaa mahdollisesti vaarallista tilannetta tai tapahtumaa, joka saattaisi tulla ja tapahtuessaan, mikäli ohjetta ei noudateta, voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai jopa kuolemaan. Tässä ohjeessa sana HUOMAUTUS tarkoittaa mahdollista tilannetta, joka voi johtaa lievempään tai vakavampaan onnettomuuteen, mikäli ohjeita ei noudateta.

VAROITUS:

Älä koskaan jätä polkupyöräsi akkua ilman valvontaa silloin, kun lataat akkua. Akun valvomatta jättäminen latauksen aikana voi johtaa siihen, että akku vaurioituu tai pahimmassa tapauksessa syttyy palamaan ja aiheuttaa tulipalon tai räjähtää. Kaikki takuut ja valmistajan/maahantuojan/myyjän vastuut mitätöityvät, mikäi XBIKE on jätettu kiinni lataukseen valvomattomana.

Mahdolliset vialliset akut ja akkujätteet tulee toimittaa vaarallisten aineiden kierrätykseen eikä niitä saa laittaa kotitalous jätteen sekaan.

VAROITUS:

XBIKE polkupyörän moottorin minkäänlainen muokkaaminen, muuttaminen tai virittäminen on KIELLETTYÄ. Kaikki muutokset johtavat takuun raukeamiseen. Virittäminen tai muuttaminen voi johtaa todella vaarallisiin tilanteisiin ja se voi olla laitonta.

HUOMAUTUS:

On tärkeää huomata ja tiedostaa, että eri maissa on erilaisia ohjeita ja lakeja liittyen sähköisten ja sähköavusteisten polkupyörien ja muiden sähkölaitteiden käyttöön. On tärkeää, että tutustut asiaan liittyviin lakeihin ja määräyksiin siinä maassa, jossa aiot polkupyörääsi käyttää.

VAROITUS:

XBIKE polkupyörät on tarkoitettu ja suunniteltu siihen, että niitä ajetaan ja niitä polkee vain yksi henkilö niin, että molemmat renkaat ovat yhtäaikaa maassa. Polkupyörät on tarkoitettu ajamiseen päällystetyillä teillä. Niitä ei ole tarkoitettu kilpailemiseen, hyppimiseen, tai vastaavaan rajumpaan ajamiseen. Valmistaja, maahantuoja tai myyjä ei ole vastuussa eikä takuu ole voimassa, kun polkupyörää käytetään muussa kuin suunnitellussa toiminnassa.

VAROITUS:

Maksimi kapasiteetti = pyöräilijän paino + rahdin paino

XBIKEn maksimikapasiteetti on 135 kg. Mikäli pyörässä oleva CE tarrassa on eri paino, on se kuitenkin voimassa oleva painorajoitus. Mikäli kannat mukana rahtia tai muuta tavaraa varmistu siitä, että pyörä on hyvin tasapainossa, rahti on tukevasti kiinnitettynä ja siitä, että polkupyörä pysyy tasapainoisena ylittämättä maksimi kapasiteettia.

 VAROITUS:

Muista testata jarrujen toiminta aina heti liikkeelle lähdettäessä. Mikäli jarrut eivät toimi normaalisti ei liikenteeseen saa lähteä. Jarrut voivat olla erittäin tehokkaat, joten niitä ei saa käyttää liian voimakkailla otteilla, sillä pyörä saattaa pysähtyä liian nopeasti aiheuttaen vaaratilanteen.

VAROITUS:

Harjoittele aina polkupyörän käyttöä suljetulla turvallisella alueella ennen lähtemistä liikkeelle. Mikäli polkupyörää ei käsittele oikein, ja sillä kallistuu epätasapainossa tai kaatuu, voi se johtaa vakavaan onnettomuuteen, loukkaantumiseen tai kuolemaan.

VAROITUS:

Älä koskaan nosta istuimen runkoputkea liian ylös tai laske sitä liian alas. Noudata aina merkkiviivoja. Niiden ylittäminen tai alittaminen voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen.

VAROITUS:

Kuten kaikkien mekaanisten laitteiden kanssa, myös polkupyörän osat kuluvat ja rasittuvat. Eli materiaalit reagoivat kulumiseen ja väsymiseen eri tavoin. Tarkkaile pyöräsi kuntoa ja vie pyörä valtuutettuun huoltoon aina jos huomaat siinä vikoja tai kulumia. Jos jonkin osan suunniteltu käyttöikä ylittyy, voi osa hajota yllättäen ja äkisti ja aiheuttaa näin vaaratilanteen. Kaikenlaiset halkeamat, naarmut tai värimuutokset rasitusta saavissa kohdissa ovat merkkejä liiasta rasituksesta ja osat tulee vaihtaa. 

VAROITUS:

Pyörien vanteet tulee pitää puhtaana ja vauriottomina. Tutki usein niiden kunto. Niiden tulee olla naarmuttomia ja kulumattomia sekä ilman värivaurioita. Kulunut tai rikkinäinen vanne voi hajota ilman varoitusta, ja aiheuttaa vakavan vaaratilanteen tai onnettomuuden.

VAROITUS:

Tarkasta aina jarrujen toiminta ja kunto. Polkupyörällä ajaminen ilman toimivia jarruja on kiellettyä ja vaarallista, se voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Tutustu jarrujen valmistajien ohjeisiin ja noudata niitä. Pidä jarrut aina puhtaana äläkä käytä öljyä tai voiteluaineita niiden puhdistamiseen tai voiteluun. Käytä vaihtopaloina vain virallisia jarrujen osia valmistajan ohjeiden mukaan. 

VAROITUS:

Polkupyörien pikalukot ovat erittäin käytännöllisiä, mutta voivat aiheuttaa ongelmia ja vaaratilanteita väärin käytettyinä. Väärät säädöt voivat johtaa polkupyörän tai sen osan vaurioitumiseen, joka voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman.

VAROITUS, turvatarkastukset ja turvaohjeet käyttäessäsi lasten istuimia:

Voit asentaa ja käyttää polkupyörässä lastenistuinta, mikäli lastenistuin ja sen asennus on toteutettu EN 14344 (European Standard for Child’s Seats for Bicycles) -standardin mukaisesti. Istuimen tulee olla suunniteltu, valmistettu ja asennettu niin, että minkäänlainen kosketus lapsen jalkojen tai käsien ja renkaiden sekä pinnojen välillä on mahdotonta.

Etäisyys renkaiden keskiosan ja lastenistuimen gravitaatiopisteen välillä (istuimessa olevan merkinnän mukaisesti) ei saa olla alle 90 mm eikä ylittää 100 mm. Tämä vähentää ja estää omalta osaltaan polkupyörän etuosan ja pyörän nousemista ilmaan.

Lapsen sormia tulee suojata niin, että ne eivät voi jäädä minkään pyörän satulan osan väliin mikäli ne liikkuvat.

Sinun tulee käyttää vain istuinta, joka on EN 14872 standardin täyttävä ja jolla voi turvallisesti kantaa enintään 25 kg kuormaa (esim. jos istuin painaa itsessään 5 kg on lapsen maksimipaino 20 kg). Lastenistuinta ei saa kiinnittää polkupyörän satulan tankoon.

Turvallista CE merkittyä polkupyörän maksimi painokapasiteettia ei saa ylittää.

Huolehdi siitä, että lapsella on sertifioitu hänelle sopiva ja hyvin istuva kypärä aina päässä, kun liikutte polkupyörällä. Älä koskaan jätä lastasi istumaan lastenistuimeen niin, että sinulla ei ole otetta polkupyörästä. Polkupyörä voi kaatua ja aiheuttaa vakavan vaaran lapsellesi.

Ajaessasi muista ajoittaa tarkastaa lapsesi vointi ja asento, sillä lapsi saattaa helposti nukahtaa lastenistuimessaan. Varmista silloin, että hän pysyy suorassa.

Lastenistuinta käytettäessä polkupyörän painopiste muuttuu ja ajaminen on erilaista kuin silloin kun ajat yksin. Muista tämä ja harjoittele turvallista ajamista ennen lähtemistä liikenteeseen. Myös jarrutus- ja kiihdytysmatkat voivat olla pidempiä.

Perässävedettävien tai etupyörien eteen laitettavien lasten tai tavaran kuljetukseen tarkoitettujen lisävarusteiden käyttö on kiellettyä tämän polkupyörän kanssa.

HUOMAUTUS:

XBIKE pyörässä on monta edistyksellistä osaa ja komponenttia. Monet pyörän korjaus- ja huoltotoimenpiteistä vaativat erityistä osaamista ja työkaluja. Älä koskaan aloita mitään korjaus- tai huoltotoimenpiteitä mikäli et ole täysin varma omista taidoistasi. Väärät toimintatavat ja säädöt voivat johtaa polkupyörän vaurioitumiseen ja sitä kautta aiheuttaa vaaratilanteita tai onnettomuuksia. Ole yhteydessä myyjään tai paikalliseen polkupyöräkorjaamaan tarvitessasi apua polkupyörän huollon tai korjauksen kanssa.

HUOMAUTUS:

Älä pese polkupyörääsi tai sen osia paine- tai höyrypesurilla, sillä se saattaa vaurioittaa pyörää tai sen osia.

VAROITUS:

Kaikki muut korjaukset tai huollot, joita ei ole kuvattu tässä oppaassa, on jätettävä jälleenmyyjän tehtäväksi.

Omistajan vastuu ja rajoitettu takuu

Omistajan on osoitettava kohtuullista hoitoa ja käyttöä sekä noudatettava ennaltaehkäiseviä huolto-, varastointi- ja voiteluohjelmia pyörän käytön, ilmaston ja muiden asiaan liittyvien tekijöiden edellyttämällä tavalla. Jos tuotevika tulee ilmi, omistajan tulee lopettaa polkupyörällä ajaminen ja kuljettaa pyörä tai osa(t) valtuutetulle XBIKE -jälleenmyyjälle takuukorjausta varten (sovellettavan takuuajan kuluessa). Pyörän tai pyörän osien kuljettaminen jälleenmyyjälle ja sieltä takaisin on omistajan vastuulla ja omistajan kustannuksella. Kaikki takuuvaatimukset on tehtävä XBIKE -valtuutetun jälleenmyyjän tai yksinomaisen jälleenmyyjän kautta. Ostotodistus, joko digitaalinen tai fyysinen kopio, on toimitettava takuupyynnön mukana. Kaikki XBIKE -polkupyörät on rekisteröitävä, ennen kuin takuuvaatimus voidaan käsitellä.

Rajoitettu takuu

XBIKE -polkupyöriä myyvät yrityksemme (yksi seuraavista ”XBIKE”, “XGROUP” tai “XSOFTA”) puolesta valtuutetut XBIKE -jälleenmyyjät, jotka ymmärtävät tuotteidemme kokoonpano- ja huoltotarpeet. XBIKE antaa materiaalin ja valmistusvirheiden takuun XBIKE -polkupyörän alkuperäiselle vähittäismyyjälle (”omistajalle”) ostopäivästä alkaen seuraavien ehtojen mukaisesti:
– Yhden vuoden takuu: runko, kahvatanko ja haarukka, moottori ja kaikki XBIKE -merkkiset osat ja komponentit, paitsi alla mainituissa poikkeuksissa.
– Kaikki muut osat tai komponentit kuuluvat kyseisen osan tai osan alkuperäisen valmistajan ilmoittaman takuun piiriin.

Poikkeukset

Takuu ei kata vaurioita ja/tai vikoja, jotka ilmenevät seuraavissa olosuhteissa:

  • Jos pyörää on käytetty, ajettu, käsitelty, huollettu tai ylikuormitettu tavalla, joka ei noudata tuotekuvauksia, käyttötarkoitusta tai käyttöoppaan tai muiden virallisten asiakirjojen ohjeita. Tämä sisältää, mutta ei rajoitu, maastoajoon.
  • Normaalia kulumista. Osat kuluvat vaihtelevasti käytön, kuormituksen, sään, tieolosuhteiden jne. Mukaan.
  • Maali on kulutustarvike eikä kuulu takuun piiriin.
  • Jos pyörä tai osa on koottu uudelleen, korjattu tai huollettu XBIKEn valtuuttamattoman henkilöstön toimesta.
  • Jos pyörä on saanut tulipalon, tulvan, vahingossa tapahtuvan rikkoutumisen, kolmansien osapuolten epäasianmukaisten toimien ja/tai XBIKE:lle hallitsematon tapahtuma.
  • Rungon, haarukan, kahvan pylvään tai osien muuttaminen.
  • Osien, lisävarusteiden, moottoriyksiköiden tai akkujen asennus, joita ei ole alun perin tarkoitettu tai yhteensopivia myytävän polkupyörän kanssa.
  • Jos pyörän rungon numero ja/tai huoltomerkki on rikottu, muokattu, käsitelty tai sitä ei muuten voida selvästi tunnistaa.
  • Jos polkupyörää ei ole huollettu valtuutetussa XBIKE -huoltokumppanilla sen jälkeen, kun sitä on ajettu yli 150 km, mutta alle 250 km.

 

XBIKE voi harkintansa mukaan korjata tai vaihtaa vialliset osat, jotka eivät kuulu takuuajan ulkopuolelle, mutta tällaista työtä ei pidetä vastuun myöntämisenä. Kaikki takuuehtojen mukaisesti vaihdetut osat ovat voimassa polkupyörän takuun jäljellä olevan ajan. Tämä on XBIKE:n ainoa takuu, eikä XBIKEn työntekijä, edustaja tai jälleenmyyjä ole valtuutettu antamaan muita takuita XBIKE:n puolesta.

Tämä takuu rajoittuu nimenomaisesti viallisen osan korjaamiseen tai vaihtamiseen XBIKEn harkinnan mukaan, ja se on ainoa takuun korjaus. Tämä takuu koskee vain alkuperäistä vähittäismyyjää, eikä sitä voida siirtää. Tämä takuu kattaa vain polkupyörät ja polkupyörän osat, jotka on ostettu valtuutetulta XBIKE -jälleenmyyjältä, ja on voimassa vain siinä maassa, josta polkupyörä on alun perin ostettu. Koska kaikkia malleja tai osia ei myydä kaikissa maissa, palvelua ei taata alkuperäisen ostomaan ulkopuolella. Alkuperäisen ostomaan tai valtuutetun XBIKE -jälleenmyyjäverkoston ulkopuolella esitetyistä vaatimuksista voidaan veloittaa lisämaksuja ja/tai viivästyksiä huolto -osien ja tietojen saamisessa. Internet -myynnissä alkuperäisenä ostomaana määritellään maa, jossa myyjä sijaitsee.

Jos pyörään tehdään muutoksia, joita XBIKE ei ole määritellyt, omistaja ottaa täyden vastuun kaikista riskeistä tai loukkaantumisista, jotka voivat johtua ajamisesta tai polkupyörän käytöstä, sekä mahdollisista muutoksista tai muutoksista valmistajan vakiotarjontaan valmistajan valtuuttamaa muutosta lukuun ottamatta ( s) (”muokattu polkupyörä”). Omistaja ymmärtää, että muokattu polkupyörä ei välttämättä ole asiaankuuluvien turvallisuusstandardien mukainen, joten sen käyttäminen ja/tai ajaminen on luonnostaan vaarallista ja voi aiheuttaa vakavia vammoja, mukaan lukien ruumiinvammat ja/tai omaisuusvahingot.

Tämä rajoitettu takuu korvaa kaikki muut nimenomaiset tai epäsuorat takuut, mukaan lukien kaikki takuut, jotka sopivat tiettyyn tarkoitukseen tai muuten tähän tuotteeseen. XBIKE ei ole vastuussa mistään erityisistä satunnaisista tai välillisistä vahingoista, mukaan lukien menetetyt voitot.

Muita kuin tässä annettuja takuita ei ole laajennettu. Vain XBIKE voi muuttaa tätä rajoitettua takuuta. Jos jokin tämän takuun osa ei ole paikallisen lainsäädännön mukainen, sen katsotaan olevan erotettavissa muusta takuusta, joka on edelleen täytäntöönpanokelpoinen ja tulkittava lähimpänä yllä olevan englanninkielisen merkityksen tai vähimmäisvaatimuksen sellaista paikallista lakia. Tämä takuu ei vaikuta kuluttajan lakisääteisiin oikeuksiin.